شیمی در خانه

شیمی در خانه

شیمی غیر حرفه ای در منزل
شیمی در خانه

شیمی در خانه

شیمی غیر حرفه ای در منزل

مضرات نوشابه، سم سیاه

امروزه نوشابه های گازدار را به خوبی می شناسیم. با رنگ های گوناگون و طعم های مختلف در بازار به چشم می خورند. طرفداران بسیاری هم دارند، کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی افراد مسن هم به نوشابه علاقه دارند و این در حالی است که مصرف شیر در ایران بسیار پایین است. البته باورهای غلط درباره ی نوشابه هم به مصرف آن کمک کرده است.

در این پست قصد داریم مضرات نوشابه را اعم از سیاه، نارنجی، لیمویی، سفید و ... به شما بگوئیم:

1- پوکی استخوان: به دلیل اینکه نوشابه دارای فسفریک اسید و میزان بالای فسفر است، فسفر برعکس کلسیم عمل کرده و باعث دفع کلسیم از ادرار می شود. همین طور به دلیل اسیدی بودن نوشابه، کلسیم استخوان به مقابله با آن پرداخته و هدر می رود.

2- سنگ کلیه: از آنجایی که نوشابه دارای مقدار زیاد اگزالات است، می تواند موجب ایجاد سنگ کلیه گردد.

3- فقر آهن: کافئین، فسفریک اسید و  اگزالات نوشابه از جذب آهن و کلسیم جلوگیری می کنند.

4- دیابت: در هر لیوان نوشابه، 30 گرم قند وجود دارد در حالی که نیاز روزانه انسان به قند کمتر از 20 گرم است. مصرف دوز بالای قند موجب دیابت می شود.

5- پوسیدگی دندان ها: اسیدی بودن و قند بالای نوشابه به زردی و پوسیدگی مینای دندان کمک می کند.

6- چاقی: هر لیوان نوشابه حدود 150 کیلوکالری انرژی دارد. مصرف بالای نوشابه در طولانی مدت باعث اضافه وزن و چاقی می شود.

7- اختلال در هضم: از باورهای غلط در بین مردم، این است که نوشابه به هضم غذا کمک می کند در حالی که عکس این ثابت شده است. نوشابه از اسید معده ضعیف تر است و به همین خاطر اسید معده را رقیق و گوارش غذا را مختل می کند. هم چنین کافئین و سدیم بی کربنات (جوش شیرین) نوشابه هضم غذا را بسیار سخت می کنند.



نظرات 1 + ارسال نظر
Mr.Mostafavi یکشنبه 26 مهر 1394 ساعت 22:24

ممنونم از این مطلبت.
دیگه کمتر نوشابه می خورم.

سلام
خواهش می کنم وظیفه است خوبه که کلا خوردن نوشابه رو قطع کنی چون واقعا مضره
ممنون از بازدیدت

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.