شیمی در خانه

شیمی غیر حرفه ای در منزل

شیمی در خانه

شیمی غیر حرفه ای در منزل

چرا به جای اسید معده، قلیای معده نداریم؟!

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا به جای اسید معده، باز (قلیای) معده نداریم؟ مثلا شیره ی معده می توانست از جنس پتاسیم هیدروکسید باشد که بسیار خورنده است. اما چرا شیره ی معده اسیدی است؟ به دلایل آن توجه کنید:  

برای مشاهده ی بقیه ی مطلب به ادامه ی مطلب مراجعه کنید. 

 

1- اسید از باز واکنش دهنده تر است. بازها بر خلاف اسیدها با برخی عناصر مثل مس واکنش نمی دهند. 

2- بیشتر خوراکی ها اسیدی هستند. اگر شیره ی معده قلیایی بود، به راحتی با خوردن میوه هایی مثل پرتقال، لبنیات، سرکه، نوشابه و ... که اسیدی هستند خنثی می شد و انسان با مشکل سوءهاضمه و دل درد مواجه می گردید، در حالی که تعداد بسیار کمی از خوراکی ها قلیایی هستند مانند جوش شیرین و آب ناخالص. 

3- لایه ی مخاطی محافظ معده (موسین) فقط در برابر اسیدها مقاوم است و در مقابل بازها به راحتی رنگ می بازد. پس اگر شیره ی معده بازی بود، سلول های معده هضم می شدند! 

4- همه ی بازها (به استثنای آمونیاک) دارای کاتیون فلز هستند. بنابراین اگر سلول های معده به جای اسید، باز می ساختند، بدن دچار کمبود فلز و بیماری می شد. اما شیره ی معده که از جنس هیدروکلریک اسید است، از هیدروژن و کلر تشکیل شده که هر دو نقش مهمی در بدن ندارند و کلر به نوعی سمی محسوب می شود (کلر دفعی سلول ها، توسط بافت معده به اسید مفید تبدیل می شود!) و به خاطر همین است که شیره ی معده از جنس اسیدهای دیگر مثل سولفوریک اسید نیست. 

و پرسش آخر، به راستی چه کسی این ها را به بدن آموخته است؟ 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.