به رشد و تقسیم غیر عادی و غیر قابل کنترل سلول های یک اندام یا بافت خاص، سرطان گفته می شود مثل سرطان معده.
چندین علت برای سرطان توصیف شده از جمله ژنتیک، کم تحرکی، دیابت، تغذیه نامناسب و مواد سرطان زا. مواد سرطان زا موادی هستند که احتمال سرطان را افزایش می دهند. در این پست قصد داریم برخی از این مواد را به شما معرفی کنیم.
برای مشاهده بقیه ی مطلب به ادامه ی مطلب مراجعه کنید.
1- اشعه ایکس: ایکس از امواج با فرکانس بالا و از مهم ترین مواد سرطان زا به شمار می رود. همه ساله تعداد زیادی از سلول های بدن توسط این اشعه سرطانی می شوند ولی خیلی زود توسط دستگاه ایمنی بدن از بین می روند.
قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس به مدت طولانی می تواند باعث سرطان های مغز، استخوان، خون و ... شود.
2- سیگار و الکل: سیگار حاوی ماده ی سمی نیکوتین است که خیلی زود جذب بدن شده و وارد خون می شود. استفاده ی مکرر از سیگار می تواند موجب سرطان ریه (شش) و نای شود. الکل خوراکی هم از مواد سرطان زا محسوب می شود و خوردن زیاد آن سبب سرطان های مغز، پروستات، روده، مری و معده و حتی کوری می شود.
3- نوشیدنی داغ: نوشیدن نوشیدنی خیلی داغ باعث سرطان مری می شود. متاسفانه در آداب و رسوم خانواده های ایرانی چای بسیار داغ نوشیده می شود و می تواند مقدمه ساز سرطان خطرناک مری باشد و این امر در مناطق شمالی ایران بیشتر به چشم می خورد.
4- عناصر سنگین: مس فلزی مورد نیاز برای بدن است و مقادیر کم آن برای بدن مفید است اما استفاده زیاد از این فلز و آلودگی آب باعث بروز سرطان های معده، خون، مغز و روده می شود. آرسنیک، کادمیم، سرب و جیوه هم از این دسته عناصر هستند.
5- مواد رادیواکتیو: مواد پرتوزا بسیار سرطان زا هستند و می توانند هر سرطانی را ایجاد نمایند. زباله های هسته ای که عمدتا کریپتون و باریم هستند، بسیار سرطان زا می باشند. هم چنین فلزات رادیواکتیوی مانند اورانیوم و پلوتونیم برای بدن بسیار خطرناک هستند و بی درنگ ایجاد سرطان می کنند.
6- وایتکس: نوشیدن وایتکس حتی در مقادیر کم بسیار خطرناک و سرطان زاست و باعث سوزش معده، سوءهاضمه، خونریزی معده و در مواردی سرطان مری و معده می شود. استنشاق بوی وایتکس به مدت طولانی هم می تواند سبب بروز سرطان نای و ریه شود.
7- نوشابه و نوشیدنی های گازدار: نوشیدنی های گازدار و شیرین مانند نوشابه موجب دیابت، ناراحتی معده و در مواردی سرطان می شوند. نوشابه به دلیل اسیدی بودن باعث پوکی استخوان و ایجاد سنگ کلیه هم می شود. افراط در خوردن نوشابه و این دسته نوشیدنی ها، منجر به بروز سرطان معده، استخوان، مری و پروستات می شود.
8- دیابت و چربی خون: افراط در خوردن شیرینی و خوراکی های چرب می تواند باعث بروز سرطان کبد، لوزالمعده، قلب و کیسه صفرا شود.
9- رفتارهای پر خطر: رفتارهای پر خطر مانند استمناء (خود ارضایی) که در قرآن و دین اسلام به شدت نهی شده و گناه کبیره محسوب می گردد، در طولانی مدت منجر به سرطان پروستات و بیضه می شوند. در دین مبین اسلام هیچ چیز بی دلیل نهی نشده است.
10- ید: مقدار بسیار کم عنصر ید در حد چند میکروگرم برای بدن ضروری و مفید است اما افراط در مصرف این ماده می تواند منجر به بروز سرطان تیروئید شود.