شاید اگر تا همین چند وقت پیش از یک شیمیدان درباره ی قوی ترین اسید دنیا می پرسیدیم، سریعا فلوئورو سولفوریک اسید یا سولفوریک اسید یا هیدروکلریک اسید یا نیتریک اسید یا حتی هیدروفلوئوریک اسید را نام می برد. اما اکنون قوی ترین اسید دنیا در کالیفرنیا کشف شد که یک میلیون بار از سولفوریک اسید قوی تر است، یعنی پی اچی معادل تقریبا 0.0000001 دارد!
نام این اسید، کربوران اسید است و فرمول مولکولی (شیمیایی) آن (H(CHB11Cl11 می باشد.
قدرت اسید در واقع به میزان یون های هیدروژن مثبت است که در آب آزاد می کند. مثلا سیتریک اسید با وجود آنکه هیدروژن بیشتری در مولکول هایش نسبت به کربوران اسید دارد اما تنها درصد بسیار کمی از یون های هیدروژن آن آزاد می شود اما کربوران اسید تمایل بسیار زیادی به از دست دادن یون های هیدروژنش دارد.
حتما فکر می کنید که کربوران اسید بسیار خورنده است اما این طور نیست! تحقیقات نشان داده که کربوران اسید تمایل خیلی کمی به خورندگی و واکنش دارد و این به دلیل داشتن آنیون بسیار پایدار کربوران است که به سادگی دچار تحول و واکنش نمی شود.
میگم خدا خرش رو میشناخته بهش شاخ نداده، این اسید اگه خورندگی هم داشت دیگه دنیا رو نابود میکرد. یه قطره ش میافتاد رو زمین، تا مرکز زمینو سوراخ می کرد
بله از این دید بهش نگاه نکرده بودم://
ممنون که سر زدی
اولین اسیدیه که می شنوم تمایلی به خورندگی نداره!
:/
:/ بله واقعا عجیبه که با این قدرت تمایلی به خوردن نداره
البته اسیدهایی که پی اچ 2 یا بالاتر دارند هم خورنده نیستند.